OM OSS

Beredskap Sverige är ett samarbete mellan Beredskapskungen.se och Huttra Survival Training, där merparten av instruktörerna även är instruktörer i Svenska Överlevnadssällskapet. 

I Beredskap Sverige samlar vi vår stora gemensamma erfarenhet och kunskap om beredskapens nyckelområden, både vad gäller teori, praktik och nödvändig utrustning.

Målen med våra kurser är att ge deltagarna ökad kunskap om den krisberedskap som finns idag (tex på kommunnivå) samt öka deltagarnas förmåga att själv hantera konsekvenserna av en kris och tillgodose grundläggande behov som mat, vatten, värme och information.

Vi håller våra kurser i Stockholm, Uppland, Västmanland, Södermanland, Närke och Östergötland. Kontakta oss om det fnns intresse för en grupp på annan plats.

Magnus de Besche – Kursledare Beredskap Sverige

Magnus de Besche

Magnus de Besche är instruktör i Svenska Överlevnadssällskapet och certifierad överlevnadsinstruktör i Estland. Magnus har även en militär bakgrund. Sex gånger har han genomfört en ytterst krävande militärtaktisk överlevnadstävling i Estlands träskmarker.

Med över 100 svältdygn i bagaget i bagaget har han genom åren fått värdefull kunskap som inte alltid står i de överlevnadsböcker som finns. Som längst har han varit 14 dagar i sträck utan mat och utrustning. 2018 grundande han tillsammans med sina kollegor företaget Huttra Survival Training.

Erik Palmqvist är utbildad skogsingenjör på Sveriges Lantbruksuniversitet samt EMP, Executive Management Program på IFL vid Handelshögskolan i Stockholm.

Erik Palmqvist

Erik Palmqvist är utbildad skogsingenjör på Sveriges Lantbruksuniversitet samt EMP, Executive Management Program på IFL vid Handelshögskolan i Stockholm. Erik har sedan mitten av 1990-talet varit i engagerad i Svenska Överlevnadssällskapet och har därigenom en lång och varierande erfarenhet av tillämpad överlevnad, som han gärna delar med sig av.

Han är även utbildad och cerifierad överlevnadsintruktör i Estland. Vidare arbetar han sedan flera år som handledare i försvarshögskolans ledarskapsutbildningskoncept UGL (Utveckling gruppledare). För Erik finns bara möjligheter och det inspirerar att i varje situation hantera process och uppgift parallellt med varandra.

Jenny Johansson har en gedigen bakgrund och kompetens inom krisberedskap

Jenny Johansson

Jenny Johansson bor i Örebro och jobbar som idrottslärare. Hon har en gedigen bakgrund och kompetens inom krisberedskap. Jenny spenderar mycket av sin fritid ute i naturen. Har varit Hemvärnssjukvårdare i ca 10 år och varit Första hjälpare inom röda korset. Instruktör i Civilförsvarsförbundet inom olika områden bl.a. krisberedslap och HLR. Jenny är även aktiv i friluftsfrämjandet, som ledare och har också en gedigen pedagogisk bakgrund  i utomhuspedagogik, läst ett antal kurser på universitetet. Gått strapatskurs/överlevnadskurs, Svenska Överlevnadssällskapet. Har gått några kurser inom försvarsutbildarna/ Olika överlevnadskurser.  Granen – Sommar. Överlevnad – urban miljö. Vintertjänst. UGL.

Henrik Toresson från Hallsberg – Beredskap Sverige

Henrik Toresson

Henrik Toresson från Hallsberg jobbar som gymnasielärare i biologi, naturkunskap och kemi. Med sin pedagogiska bakgrund brinner han för att se elever och deltagare lära sig och växa som människor. Henrik har i många år haft överlevnad som intresse och har plöjt igenom mängder av kurser och litteratur inom ämnet. Han har genom Svenska överlevnadssällskapet varit med på kurser i både skog och bebyggelse, sommar som vinter. Svält och kyla har varit högst påtagligt och han är van med svåra förhållanden. Som orienterare så trivs han med karta och kompass och utbildar i hur man navigerar i terrängen. Krisberedskap är ett ämne han börjat intressera sig för allt mer med tanke på hur aktuellt det ämnet är idag.

Jonas Marjamaa. Instruktör i Svenska Överlevnadssällskapet.

Jonas Marjamaa

Jonas Marjamaa bor och arbetar i Örebro som Säkerhetskonsult. Instruktör i Svenska Överlevnadssällskapet, handledare överlevnad Försvarsmakten, instruktör Civilförsvarsförbundet och utbildad och certifierad överlevnadsinstruktör i Estland. Fem gånger har han deltagit i en krävande militärtaktisk överlevnadstävling i Estlands träskmarker. Gedigen bakgrund och kompetens inom krisberedskap.

Han är nyfiken på ny kunskap som få och försöker hela tiden lära sig nytt och slå hål på gamla myter inom överlevnad. Tycker om att utsätta sig själv för prövningar. Är en välkänd profil när det kommer till överlevnad och hur man förbereder sig om en katastrof skulle inträffa. Han är flitigt intervjuad i tidningar och i radio. Jonas är kunnig hur kroppen reagerar i en akut överlevnadssituation. Han utbildar även inom akut omhändertagande/första hjälpen.

Christer Thunell

Christer Thunell hittar vi i Kumla. Han har en gedigen bakgrund och kompetens inom krisberedskap. Verksam i Svenska överlevnadssällskapet sedan många år och även instruktör där.

Har en lång och gedigen bakgrund inom överlevnad och friluftsliv med en stor passion för matlagning i fält. Han är även instruktör i Civilförsvarsförbundet där han utbildar i krisberedskap, akut omhändertagande/första hjälpen och HLR.

Jonas Lundkvist Initiativtagare och grundare av Beredskap Sverige

Jonas Lundkvist

Initiativtagare och grundare. Startade företaget 2009 tillsammans med Per Övermo efter att ha fått ficklampan Powerplus Barracuda i present som han blev mäkta imponerad över. Tidigare aktiv inom bågskytte. Älskar natur, fiske och friluftsliv.

Martin Wallin Social media och samordning – Beredskap Sverige

Martin Wallin

Social media och samordning, med stort intresse för prepping och överlevnad.

Per Övermo – Medgrundare av Beredskap Sverige

Per Övermo

Medgrundare med gedigen bakgrund inom Scoutrörelsen.